Marengslagkage med kaffecreme og mørk chokolade

Lagkagen er bygget op af tynde marengsbunde, som giver en let og sprød kage, der passer godt ind på forårets kagebord. Når først bundene er bagt, er det en meget nem og hurtig lagkage at servere for dine gæster.

Bemærk
Afkøling: Mindst 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk æggehviderne luftige i en skål med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen, mens du pisker videre, til marengsen er helt stiv og blank. Sigt flormelissen, og vend den i marengsen.
Tænd ovnen på 110° varmluft. Tegn 4 cirkler med en diameter på 20 cm på to stykker bagepapir. Smør marengsmassen ud i cirklerne i et jævnt lag. Bag bundene i ovnen i 1 time. Sluk for ovnen, åbn ovnlågen, og lad bundene køle af i ovnen, til de er helt afkølede.
Hæld piskefløde og flormelis i en skål. Opløs kaffepulveret i kogende vand, og hæld det i skålen. Pisk flødeblandingen til skum med en elpisker.
Hak chokolade og hasselnødder groft. Læg marengsbunde, kaffecreme og det meste af chokoladen sammen lagvis, og slut af med et lag kaffecreme på toppen. Pynt kagen med resten af chokoladen, de hakkede hasselnødder samt evt. lidt spiseligt guldstøv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
26. juni 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar