Marengskrans med figner og brombær
Vil du lave en dessert, der overrasker og overvælder dine gæster? Så prøv denne marengskrans, som du pynter sirligt og smukt med figner og brombær. En rigtig efterårsdessert.

0-30 min.
(0)
8. januar 2024 af Louisa LorangFoto: Rikke Westesen
Ingredienser
personer
Marengskrans
- æggehvider
- 3
- sukker
- 2½ dl
- rent kakaopulver
- 2 spsk.
- salt
- ¼ tsk.
Topping
- piskefløde
- 2½ dl
- brombærmarmelade
- 3 spsk.
- figner
- 3
- mørk chokolade
- 50 g
- brombær
- 125 g
- rød skovsyre
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Marengskrans
Tænd ovnen på 100° varmluft. Pisk hviderne luftige med en elpisker, men ikke stive. Tilsæt sukkeret lidt af gangen, mens du fortsat pisker. Sigt kakaopulver i, tilsæt salt, og rør massen godt sammen.
Hæld marengsmassen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle, og sprøjt små tætsiddende kys rundt i en ring på en bageplade med bagepapir eller en silikonemåtte.
Bag kransen i ovnen i 1 time og 15 minutter. Åbn gerne lågen et par gange, så eventuel damp slipper ud. Sluk derefter ovnen, og lad marengsen køle i ovnen med døren lidt på klem i en times tid.
Topping
Pisk fløden til en let skum, vend brombærmarmeladen deri, og hæld det i en sprøjtepose. Skær fignerne i smalle både. Smelt chokoladen over vandbad, og hæld den smeltede chokolade i en lille sprøjtepose.
Anret marengsen på et fad. Pynt med brombærskum, figner, brombær og skovsyre, og fordel den smeltede chokolade ud over kransen. Sæt den kort på køl, så chokoladen sætter sig. Servér.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner