Marengskrans med figner og brombær

Vil du lave en dessert, der overrasker og overvælder dine gæster? Så prøv denne marengskrans, som du pynter sirligt og smukt med figner og brombær. En rigtig efterårsdessert.

Marengskrans med figner og brombær
0-30 min.

(0)

8. januar 2024 af Louisa LorangFoto: Rikke Westesen

Ingredienser

personer

Marengskrans

æggehvider
3
sukker
2½ dl
rent kakaopulver
2 spsk.
salt
¼ tsk.

Topping

piskefløde
2½ dl
brombærmarmelade
3 spsk.
figner
3
mørk chokolade
50 g
brombær
125 g
rød skovsyre
1 håndfulde

Sådan gør du

Marengskrans

Tænd ovnen på 100° varmluft. Pisk hviderne luftige med en elpisker, men ikke stive. Tilsæt sukkeret lidt af gangen, mens du fortsat pisker. Sigt kakaopulver i, tilsæt salt, og rør massen godt sammen.
Hæld marengsmassen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle, og sprøjt små tætsiddende kys rundt i en ring på en bageplade med bagepapir eller en silikonemåtte.
Bag kransen i ovnen i 1 time og 15 minutter. Åbn gerne lågen et par gange, så eventuel damp slipper ud. Sluk derefter ovnen, og lad marengsen køle i ovnen med døren lidt på klem i en times tid.

Topping

Pisk fløden til en let skum, vend brombærmarmeladen deri, og hæld det i en sprøjtepose. Skær fignerne i smalle både. Smelt chokoladen over vandbad, og hæld den smeltede chokolade i en lille sprøjtepose.
Anret marengsen på et fad. Pynt med brombærskum, figner, brombær og skovsyre, og fordel den smeltede chokolade ud over kransen. Sæt den kort på køl, så chokoladen sætter sig. Servér.

Tip!

Vil du spare tid, kan du bage marengsen dagen i forvejen. Du skal dog blot huske at opbevare den tørt og hverken for varmt eller koldt. Er du ikke vild med brombærmarmelade, kan du sagtens skifte den ud med f.eks. syltede kirsebær eller en anden marmelade.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'