Marengs med lemoncurd og lakrids
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Marengs med lemoncurd og lakrids er en frisk dessert, der vil blive tage godt imod bland dine gæster.
Bemærk
Afkøling: 1½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Pisk herefter sukker i lidt ad gangen, så du får en blank og stiv marengsmasse. Vend citronsaft og lakridspulver i.
Tænd ovnen på 140°.
Sæt marengsen af i reder med en diameter på 6 cm på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 1½ time, til kanterne er sprøde og tørre. Sluk for ovnen, og lad dem stå i ovnen, til de er helt afkølede.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Riv citronskal fint og pres saften af citronerne. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk citronsaft, fintrevet citronskal, æg, smør, sukker og vaniljekorn sammen i en varmefast skål over et vandbad, til massen samler sig og tykner let. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den varme citroncreme. Sæt den på køl i mindst 1½ time.
Pisk lemoncurden igennem med et piskeris, og anret en stor skefuld på hver marengs. Drys med lakridspulver og finthakkede pistacienødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk