Marcipanspecier med citron

Julens mest elegante småkager er disse specier med vaniljeprikker, marcipan og citron. Lav dem i god tid, så du altid har en sprød småkage i kagedåsen, når du får uventede julegæster.

Marcipanspecier med citron
0-30 min.

(12)

November 25, 2021 af Anne Moltke DahlFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hviletid: Natten over.

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Ingen jul uden sprøde specier

De sprøde specier smelter på tungen, og så har de en fin smag af marcipan og citron. Du kan trille dem i kanel og perlesukker eller bage dem ”naturel”.

Småkagedejen kan fryses, hvis du har brug for det. Eller du kan pakke en rulle dej i cellofan og give den væk som værtindegave, måske ledsaget af en smuk kagedåse.

Du kan variere småkagedejen med hakkede nødder, mørk chokolade eller limeskal. Du kan også pynte specierne med glasur og sukkerpynt.

TIPS TIL JULEBAGERIET

• Opbevar småkagerne i en lufttæt dåse, så de ikke bliver bløde. Småkagerne skal være helt afkølede, før de lægges i dåsen.

• Bliver småkagerne alligevel bløde, kan de bages igen i 3-4 minutter – så bliver de atter sprøde.

• Skal der bruges hakkede og smuttede mandler i en kageopskrift, kan du evt. bruge mandelsplitter.

• Du kan godt bruge en foodprocessor til at lave bl.a. specier. Har du ikke en foodprocessor, kan smørret skæres i tern, og smuldres i de tørre ingredienser.

Se også: Chokoladespecier med pistacienødder

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'