Marcipansnegle med mørk og hvid chokolade
1. april 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Forkæl remoncen med marcipan, der gør sneglene ekstra lækre og snaskede.
Bemærk
Hævetid, i alt: 1½ time
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform eller bradepande, 33 x 23 cm.
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt mælken. Lad blandingen stå i et par minutter, til den er lillefingervarm.
Smuldr gæren i mælkeblandingen. Tilsæt æg, sukker, vaniljesukker og kardemomme, og rør det sammen.
Tilsæt salt og det meste af melet, og ælt dejen grundigt i 5-8 minutter, til den er glat og smidig, evt. på en røremaskine. Tilsæt kun al melet, hvis dejen stadig er lidt klistret. Dæk skålen med et fugtigt klæde, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Rør smør og sukker sammen i en skål til en ensartet masse. Riv marcipanen groft. Hak de to slags chokolade groft.
Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en stor firkant på ca. 50 x 30 cm. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag, og drys med revet marcipan og hakket chokolade. Rul dejen stramt sammen på den lange led til en roulade, og skær den ud i 12 lige tykke snegle.
Læg bagepapir i en firkantet bageform, og fordel sneglene i formen. Lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl sneglene med sammenpisket æg. Bag sneglene i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en bagerist, og servér dem lune og friskbagte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk