Marcipansmåkager med saltkaramel
2. juli 2019
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Sprøde marcipansmåkager med en midte af blød saltkaramel må være drømmen! De søde kager er perfekte som tilbehør til en god kop kaffe.
Ingredienser
Udstyr
1 rund udstikker, 5 cm i diameter
1 hjerteformet udstikker
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rul marcipan ud i et tyndt lag (ca. ½ cm) mellem to stykker bagepapir.
Stik små cirkler ud med en rund kageudstikker, og stik derefter hjerter ud i halvdelen af cirklerne.
Bag marcipansmåkagerne i ovnen i 5-8 minutter ovn. Lad dem køle helt af.
Opvarm fløde i en gryde, og sæt den til side. Smelt sukker til gylden karamel i en tykbundet gryde.
Tag gryden af varmen, og tilsæt fløden lidt ad gangen under omrøring. Lad karamellen køle helt af.
Læg lidt karamel på en rund marcipansmåkage, og placér en småkage med hjertehul ovenpå. Gentag med resten. Drys med flagesalt, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk