Marcipansmåkager med marmelade
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
De sprøde marcipansmåkager lægges sammen to og to, så man kan se den røde marmelade gennem hullet i den øverste småkage. Det er både fint og lækkert!
Ingredienser
Udstyr
to stjerneudstikkere, 2½ cm og 6 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Ælt marcipan sammen med flormelis, og rul den tyndt ud med en kagerulle mellem 2 ark bagepapir.
Fjern det øverste lag bagepapir, og træk det nederste ark bagepapir med udrullet marcipan over på en bageplade.
Udstik stjerner af hele marcipandejen med den store udstikker. Udstik herefter små stjernehuller med den lille udstikker i halvdelen af stjernerne.
Fjern overskydende dej mellem stjernerne på pladen.
Bag kagerne i ovnen i ca. 7 minutter, til de er let gyldne. Afkøl helt.
Læg ½ tsk. marmelade på stjernesmåkagerne uden hul, og læg forsigtigt en stjernesmåkage med hul oven på hver.
Tryk dem ganske let sammen. Opbevares på køl.
Tip!
Pynt evt. kagerne med hvid glasur.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk