Marcipansmåkager med mandarin og nougat
1. juni 2018
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Marcipansmåkager med et strejf af mandarin og fyldt med blød nougat. Meget svære at modstå.
Bemærk
Hviletid: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
en lille og en meget lille kageudstikker i stjerneform (to stjerneforme)
Sådan gør du
Riv marcipanen groft på et rivejern, og læg den i en skål. Riv skallen af mandarinen fint på et rivejern, og sørg for ikke at få den hvide hinde med. Bland marcipanen med mel, flormelis og revet mandarinskal.
Skær smørret i tern, og smuldr det i dejen. Saml dejen med æg, og form den til en kugle. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og stil den på køl i 1 time.
Rul dejen ud mellem 2 ark bagepapir, og udstik stjerner med en kageudstikker. Udstik med en mindre stjerneudstikker bittesmå stjerner i halvdelen af kagerne.
Bag stjernerne i en 175° varm ovn i 8-10 minutter. Lad småkagerne køle helt af.
Smør stjernerne uden huller med nougat, og sigt flormelis ud over stjernerne med stjernehul. Læg stjernerne med huller oven på de nougatsmurte stjerner, og saml dem til småkager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk