Marcipansmåkager med julemarmelade
26. februar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Søde små mundfulde lagt sammen med rød, julekrydret marmelade – haps for en godbid!
Ingredienser
Udstyr
1 rund udstikker, 4½ cm
1 lille stjerne- eller hjerteudstikker, 2 cm
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom alle ingredienserne til marmeladen samt den tomme vaniljestang i en gryde, bring det i kog, og lad det småkoge i 10-15 minutter, til det tykner.
Kassér kanelstang, stjerneanis, nelliker og vaniljestang, og fyld marmeladen på et rent og skoldet glas. Læg låg på glasset, og sæt marmeladen på køl, til den er helt kold.
Tænd ovnen på 175°. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med flormelis. Ælt marcipan og vaniljeflormelis sammen, og rul massen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir, til det har en tykkelse på ca. ½ cm.
Udstik 30 cirkler af dejen med en rund udstikker på 4 cm. Stik herefter små stjerner og/eller hjerter ud med en udstikker i midten af halvdelen af cirklerne. Fordel alle småkagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 7-8 minutter, til de er let gyldne. Afkøl dem helt på en bagerist.
Smør ½ tsk. julemarmelade på en rund marcipansmåkage, læg en småkage med udstukket stjerne eller hjerte ovenpå, og tryk dem ganske let sammen. Gentag med resten, så der bliver 15 sammenlagte kager i alt. Sigt lidt flormelis over kagerne inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk