Marcipanroulade med abrikosfyld

7. januar 2020 af .

Foto: Skovdal Nordic

Når der skal konfekt på bordet, hører en god gammeldags marcipanroulade til. Denne udgave er med fyld af tørret frugt og lidt rom.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak svesker, dadler og abrikoser, og kog dem sammen med brun farin, vand og rom/cognac.
Kog ind, til væsken er væsentligt reduceret. Blend massen ganske kort til en grov konsistens, og lad den køle af.
Rul marcipanen ud i lidt flormelis til et rektangel, der måler ca. 25 x 20 cm.
Fordel abrikosfyldet ovenpå, og rul marcipanen sammen på den lange led til en stram roulade. Læg rouladen på køl i et par timer.
Smelt chokoladen over vandbad, og pensl den på rouladen. Dæk også enderne.
Drys med kandiserede violer, mens chokoladen stadig er våd. Lad chokoladen størkne.
Skær rouladen i mundrette skiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar