Marcipankugler med krokant
30. november 2017
af
Anne Moltke Dahl.
Foto: Columbus Leth
Det er nemt at lave lækre marcipankugler, og disse med krokant og sølvstøv er både smukke at se på og smager dejligt. De flotte kugler skriger på at blive serveret til julefesten med deres fine look.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt sukkeret til gylden karamel på en middelvarm pande. Tilsæt hasselnødder, og rør rundt, så de dækkes af karamellen.
Hæld dem ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af. Hak hasselnødderne fint til krokant, gerne i en minihakker.
Ælt krokanten ind i marcipanen, og tril massen til kugler.
Hak chokoladen. Smelt ⅔ af den over vandbad til en temperatur på 55°.
Tag skålen af varmen, og rør den sidste ⅓ af den hakkede chokolade i den smeltede, som nu skal ned og ramme en temperatur på 28-29°.
Varm herefter chokoladen op til 31° – chokoladen er nu tempereret og klar til brug!
Dyp marcipankuglerne i chokoladen, og lad dem sætte sig på et stykke bagepapir ved stuetemperatur. Pensl evt. med spiseligt sølvstøv til sidst.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk