Marcipankugler med gin, rosmarin og tranebær

3. december 2018 af .

Foto: Julie Polar de Greeve

Såvel rosmarin som gin dufter af gran og tilfører konfekten en lidt uventet men kærkommen smag.

Bemærk
Trækketid, tranebær: 1-2 døgn.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld gin over de tørrede tranebær i en skål, og lad dem trække i mindst 1 døgn. Tjek undervejs, om der skal mere gin i – tranebærrene skal være dækkede af gin.
Læg mandlerne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem stå i 10 minutter. Smut mandlerne.
Snit tranebær, rosmarin, mandler og hasselnødder fint, og ælt det hele sammen med marcipanen i en ren skål. Riv skallen af limefrugten, og gem den til pynten. Pres saften af limefrugten ned i marcipanmassen, og ælt. Tril massen til ca. 20 kugler.
Smelt den hvide chokolade i en varmefast skål over vandbad, og dyp de trillede marcipankugler i den. Drys dem straks med den revne limeskal. Opbevar konfekten i en tætsluttende plastikbeholder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar