Marcipankugler med gin, rosmarin og tranebær
3. december 2018
af
Julie Polar De Greeve.
Foto: Julie Polar de Greeve
Såvel rosmarin som gin dufter af gran og tilfører konfekten en lidt uventet men kærkommen smag.
Bemærk
Trækketid, tranebær: 1-2 døgn.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld gin over de tørrede tranebær i en skål, og lad dem trække i mindst 1 døgn. Tjek undervejs, om der skal mere gin i – tranebærrene skal være dækkede af gin.
Læg mandlerne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem stå i 10 minutter. Smut mandlerne.
Snit tranebær, rosmarin, mandler og hasselnødder fint, og ælt det hele sammen med marcipanen i en ren skål. Riv skallen af limefrugten, og gem den til pynten. Pres saften af limefrugten ned i marcipanmassen, og ælt. Tril massen til ca. 20 kugler.
Smelt den hvide chokolade i en varmefast skål over vandbad, og dyp de trillede marcipankugler i den. Drys dem straks med den revne limeskal. Opbevar konfekten i en tætsluttende plastikbeholder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk