Marcipankugler med cognac og Daim
22. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Skønne konfektkugler med marcipan, mælkechokolade og Daim, som fylder godt op i konfektskålen.
Bemærk
Afkøling: 1½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Ælt marcipan, cognac og flormelis sammen i en skål til en ensartet masse. Tril 20 runde kugler af massen, og læg dem på køl i 30 minutter.
Hak mælkechokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad.
Hak Daim-chokoladen fint med en skarp kniv, eller giv den en hurtig tur i en minihakker, så den bliver knust i små stykker.
Overtræk cognackuglerne med den smeltede mælkechokolade. Sæt kuglerne over på et fad med bagepapir, og drys dem med knust Daim. Du kan også vælge at vende alle kuglerne helt i knust Daim.
Sæt fadet med cognackugler på køl i mindst 1 time før servering. Opbevar dem i en lukket beholder på køl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Lækker opskrift på cornflakestoppe