Marcipankugler med chokolade

Lækre konfektkugler med chokolade, der pynter på ethvert julebord.

Ingredienser

Udstyr

et (sukker)termometer

Sådan gør du

Ælt marcipan sammen med grofthakkede valnødder og evt. cognac. Rul marcipanen ud til en pølse, og skær den i ca. 25 stykker. Tril dem til kugler.
Hak chokoladen fint, og læg halvdelen af chokoladen i en skål. Smelt resten af chokoladen i en anden skål over vandbad, til den er 48-50° varm. Brug et (sukker)termometer. Sørg for, at der hverken kommer vand eller damp i chokoladen, og tør skålen grundigt af i bunden, når du tager den af vandbadet.
Bland det meste af den smeltede chokolade i den usmeltede chokolade. Rør rundt, og lad chokoladen smelte sammen. Hvis al den usmeltede chokolade ikke smelter efter 4-5 minutters omrøring, kan du tilsætte resten af den smeltede chokolade.
Den tempererede chokolade bør nu være mellem 30-31° og ret tyktflydende. Er den over 34°, er det gået galt! Lav en lille test på et stykke papir: Chokoladen skal stivne og blive sprød i løbet at få minutter.
Bemærk: Hvis det er gået galt, kan du blande den mislykkede chokolade med præcis samme mængde ny, usmeltet og hakket chokolade og varme hele portion op til 48-50°.
Dyp marcipankuglerne 1 ad gangen i den tempererede chokolade. Tag kuglen op med en gaffel, og bank gaflen let mod kanten.
Sæt marcipankuglerne på bagepapir, og drys straks med den valgte pynt. Hvis chokoladen er tempereret perfekt, stivner den efter et par minutter og bliver lidt mat. Sker det ikke, kan du lade chokoladen køle af i et koldt rum uden træk eller kort tid på køl.

Tip!

Det svære ved julekonfekten er chokoladeovertrækket. Hvis ikke chokoladen er smeltet og tempereret rigtigt, bliver chokoladeovertrækket gråt og blødt og mangler det lille delikate knæk, når man bider i det. Brug tynde plastikskåle til at smelte chokoladen i. Glas eller metal holder for godt på varmen, så temperaturen risikerer at stige yderligere, efter at chokoladen er taget af vandbadet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar