Marcipankiks med nougatfyld og hindbær
2. februar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den søde konfekt får et friskt indspark fra de frysetørrede hindbær og den lyserøde ruby-chokolade, der er syrlig og frugtig i smagen.
Bemærk
Afkøling: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
1 lille hjerteudstikker, 4 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Ælt marcipanen sammen med flormelis. Rul marcipanen tyndt ud på et flormelisdrysset bord til en tykkelse på ca. 3 mm.
Udstik 30 små hjerter af marcipanen med en lille hjerteudstikker, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Mag kiksene i ovnen i 6-8 minutter, til de er let gyldne. Tag pladen ud af ovnen, og afkøl dem på en bagerist.
Smelt nougat og mørk chokolade sammen i en skål over vandbad ved lav varme. Rør massen sammen, til den er ensartet, og tilsæt salt.
Sæt den på køl i ca. 30 minutter, til den har fået en mere fast og smørbar konsistens.
Læg marcipankiksene sammen 2 og 2 med en teskefuld nougatfyld imellem.
Hak og smelt den lyserøde ruby-chokolade i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Hæld chokoladen i en lille sprøjtepose, og dekorér de sammenlagte marcipankiks med chokoladen.
Drys med frysetørrede hindbær, inden den lyserøde chokolade størkner. Opbevar marcipankiksene i en lukket beholder på køl til servering.
Tip!
Ruby-chokoladen er naturligt lyserød og fås i velassorterede supermarkeder og på nettet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk