Marcipankage med chokolade og appelsincreme
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Denne søde julekage er spækket med lutter gode sager som marcipan, chokolade og mandler, og er forbløffende nem at bage.
Ingredienser
Udstyr
en springform, diameter 20 cm
et ark bagepapir
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175º. Læg bagepapir i bunden af springformen, og smør kanterne med smør.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Skold og smut mandlerne, og hak mandler og chokolade groft.
Rør sukker, blødt smør, bagepulver og vaniljesukker sammen med en ske, og tilsæt derefter de hakkede mandler og chokolade. Rør til sidst æggene i dejen 1 ad gangen.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 40 minutter. Lad kagen køle helt af i formen.
Riv skallen og pres saften af appelsin. Rør flødeosten sammen med flormelis, appelsinsaft og appelsinskal.
Smør appelsincremen ud på den afkølede kage i et jævn lag, og fordel nødder og tørret frugt på toppen.
Tip!
Kagen holder sig frisk i køleskabet i op til en uge. Du kan også opbevare den i fryseren (uden appelsincreme og pynt).
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk