Marcipanhjerter med citron og hvid chokolade

Hvad hjertet er fuldt af, løber munden over med, siges det. Og når det er noget så sødt og lækkert som marcipan, der udgør kernen, kan det kun være godt.

Marcipanhjerter med citron og hvid chokolade
0-30 min.

(1)

31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

stk.
usprøjtet citroner
1
marcipan
250 g
flormelis
1 spsk.
hvid chokolade
200 g
flormelis til udrulning
50 g

Pynt

smuttede mandler
25 g
usprøjtet citroner
½

Udstyr

  • lille hjerteformet udstikker

Sådan gør du

Pres saften og riv skallen af citronen. Riv marcipanen groft på et rivejern, og ælt den sammen med flormelis, citronsaft og fintrevet citronskal i en skål.
Sæt massen i køleskabet i 30 minutter.
Rul marcipanmassen ud i ½ cm’s tykkelse med en kagerulle på et bord drysset med flormelis. Stik marcipanen ud med hjerteformen.
Hak chokoladen, og smelt ⅔ af den i en skål over vandbad. Tag skålen fra varmen, og rør den sidste ⅓ af den hakkede chokolade i den smeltede chokolade.
Overtræk marcipanhjerterne med chokoladen, læg dem på et skærebræt med bagepapir, og drys med finthakkede mandler og fintrevet citronskal. Lad dem størkne. Opbevar på køl i en beholder med låg.

Tip!

Erstat citronsaft og -skal med appelsin, eller brug friskpresset hindbærsaft, og pynt med frysetørrede hindbær.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'