Marcipanbrød med rom og karamel
6. december 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
Under den bløde saltkaramel gemmer sig både smagen af rom og marcipan. Det er en lille julegodte, der er svær at sige nej til!
Ingredienser
Sådan gør du
Bland marcipan, rom og flormelis godt sammen i en skål. Del marcipanen i ca. 14 stykker, og tril dem til stave.
Lav en fordybning i hver stav, og sprøjt karamel i hver fordybning. Luk marcipanen om karamellen, og tril hver marcipanstav igen.
Hak chokoladen, og smelt ⅔ i en skål over vandbad, til temperaturen er ca. 40° (brug evt. et sukkertermometer).
Rør halvdelen af den smeltede chokolade sammen med den hakkede chokolade, så temperaturen når ned på 26°.
Tilsæt resten af den smeltede chokolade under omrøring, til det er ca. 29°.
Vend marcipanstavene i den tempererede chokolade 1 ad gangen. Opbevar dem koldt, og drys med guldstøv lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk