Marcipanbrød med rom og karamel

6. december 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Under den bløde saltkaramel gemmer sig både smagen af rom og marcipan. Det er en lille julegodte, der er svær at sige nej til!

Ingredienser

Sådan gør du

Bland marcipan, rom og flormelis godt sammen i en skål. Del marcipanen i ca. 14 stykker, og tril dem til stave.
Lav en fordybning i hver stav, og sprøjt karamel i hver fordybning. Luk marcipanen om karamellen, og tril hver marcipanstav igen.
Hak chokoladen, og smelt ⅔ i en skål over vandbad, til temperaturen er ca. 40° (brug evt. et sukkertermometer).
Rør halvdelen af den smeltede chokolade sammen med den hakkede chokolade, så temperaturen når ned på 26°.
Tilsæt resten af den smeltede chokolade under omrøring, til det er ca. 29°.
Vend marcipanstavene i den tempererede chokolade 1 ad gangen. Opbevar dem koldt, og drys med guldstøv lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar