Marcipan-æblekager med lys chokolade
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Du kan godt bage kagerne på forhånd og blot lune dem, inden de skal spises. Så smager og dufter de nybagte igen!
Ingredienser
Udstyr
seks små tærteforme, 8 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Pisk sukker og æg luftigt med en elpisker. Vend smørret i.
Skær marcipanen i små stykker. Hak chokoladen groft. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Vend marcipan og chokolade i dejen sammen med mel, kokosmel, bagepulver og vaniljekorn.
Smør formene, og fordel dejen i dem. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både. Tryk dem let ned i dejen, og drys med sukker.
Bag kagerne ca. 15 minutter i ovnen. Drys med kokosflager, og bag dem i yderligere 6 minutter.
Servér med vaniljeis, og pynt evt. med skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk