Mangois med chokoladecookies
3. januar 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Der er masser at holde styr på, når klokken nærmer sig tolv på årets festligste aften. Servér hjemmelavet is til dessert – det er nemt at forberede dagen før og smager skønt efter klassisk nytårsmad.
Bemærk
Køletid: 1 døgn.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær mangoen i tern. Skyl limefrugten, og riv skallen. Halvér passionsfrugten, og skrab kødet ud.
Kog mango, limeskal, friskpresset limesaft og passionsfrugt i en gryde i ca. 5 minutter, så mangoen bliver lidt blød.
Blend blandingen med en stavblender, og hæld den gennem en sigte, så kernerne fra passionsfrugten sigtes fra. Lad blandingen køle helt af.
Pisk sukker og æggeblommer luftigt i en skål med en elpisker.
Pisk piskefløden til let skum med en elpisker i en anden skål. Vend mangopuréen og flødeskummet sammen med æggeblandingen med en dejskraber. Kør blandingen på en ismaskine, til den begynder at blive fast. Hæld den i en plastikbøtte, og sæt den i fryseren til næste dag.
Knus kiksene groft. Drys kiksene på en tallerken.
Pil granatæblekernerne, og fordel dem på tallerkenen.
Form kugler af isen, og placér dem på tallerkenen. Drys lakridspulver på toppen af isen, og pynt desserten med skovsyre eller blomsterne fra skovsyre.
Tip!
Står du altid og kæmper i køkkenet for at forme flotte kugler af isen? Når isen har stået i fryseren i 5-6 timer, plejer den at være perfekt at forme flotte kugler af. Form kuglerne med en ske, og frys dem ind i en egen plastikbøtte. Så kan du placere en perfekt formet iskugle på hver tallerken, når det er tid til dessert.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk