Mango- og passionsfrugtsorbet

Findes der noget bedre end en frisk og læskende sorbet midt i sommervarmen?

Bemærk
Frysetid: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 ismaskine

Sådan gør du

Skræl mangoen, fjern stenen, og skær mangokødet i tern. Mål mangokødet af – du skal bruge 200 g i alt.
Halvér passionsfrugterne, og skrab frugtkødet ud.
Blend frugtkødet med en stavblender, og pres herefter massen igennem en finmasket si, så de sorte kerner sorteres fra. Mål passionsfrugtsaften af – du skal bruge 1 dl saft.
Blend mango, passionsfrugtsaft, sukker, vand og citronsaft sammen til en glat og ensartet masse i en blender. Sørg for, at sukkeret er helt opløst, og at der ikke er stykker af mango i massen. Smag sorbetmassen til med citronsaft. Den må gerne være frisk og let syrlig.
Hæld sorbetmassen i en ismaskine, og kør den til is i ca. 40 minutter, afhængigt af din ismaskine. Skrab sorbetisen over i en fryseegnet beholder med låg, og sæt den i fryseren i mindst 4 timer.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Hæld en smule smeltet chokolade i bunden af hver isvaffel, og dyp herefter kanten af isvaflerne i chokoladen. Pynt med farvestrålende krymmel, og læg isvaflerne på et stykke bagepapir, til chokoladen er størknet.
Tag mango- og passionsfrugtsorbeten ud af fryseren 10 minutter før servering. Lav kugler af sorbeten, fyld dem i vaflerne, og servér straks.

Tip!

Har du ikke en ismaskine, kan du hælde den blendede frugtmasse i en fryseegnet beholder og sætte den i fryseren. Rør i sorbeten hver time for at undgå krystaller.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
28. august 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar