Mango lassi
28. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Har du brug for noget læskende? Mango lassi er en forfriskende indisk drik, der primært består af mango og yoghurt. Står menuen på krydret indisk mad, er mango lassi det perfekte tilbehør.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm vand og sukker i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Lad væsken køle af.
Blend sukkersirup, mangotern, friskpresset citronsaft, græsk yoghurt og havsalt i en blender, til det er helt jævnt. Tilsæt ekstra vand, til mango lassien har en god konsistens.
Fyld isterninger i glas, og hæld drikken i glassene.
Pynt glassene med mynte, drys chilipulver på toppen, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Tips til mango lassi
- Du behøver ikke bruge frossen mango, men det giver en skøn ”frozen” konsistens
- Chili kan sagtens udelades
- Smag evt. til med vanilje, kanel, kardemomme eller citronsaft
- Servér fx mango lassi til stærk indisk mad, hvor den kølende yoghurt kommer til sin ret
- Skal det være festligt, kan du tilføje rom til opskriften. Beregn 3-4 cl per person.
- Du kan også toppe mango lassi med mousserende vin, så har du en forfriskende velkomstdrink