Mandeltærte med mascarpone-limoncello-creme
5. september 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
En sprød tærte med mandelcreme, mascarpone-limoncello-creme og masser af sommerens friske bær. Er bærrene ikke i sæson, kan du bruge andet frugt.
Bemærk
Hviletid: Mindst 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
1 aflang tærteform
Sådan gør du
Bland de 2 slags mel og flormelis i en skål. Smuldr smørret i blandingen, og saml hurtigt dejen med æg.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Skær overskydende dej væk.
Tænd ovnen på 175°. Riv marcipanen groft, og rør den sammen med smør, sukker og æg i en skål.
Skyl og tør hindbær, vend dem i mandelcremen, og fordel den i tærtebunden. Bag tærten i ovnen i 15 minutter.
Pisk mascarpone, fløde og limoncello til en luftig creme i en skål med en elpisker.
Skyl og riv citronen fint, og smag cremen til med citronskal og flormelis. Fordel mascarpone-limoncello-cremen på toppen af tærten.
Skyl og tør bærrene. Halvér evt. jordbær, hvis de er meget store. Fordel bærrene oven på tærten, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk