Mandeltærte med marmelade og bær
27. september 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Saftig, smørbagt og mandelmættet. Sommertærten er en fryd for ganen og bør nydes med rigelige mængder fuldfed cremefraiche.
Bemærk
Køletid: I alt 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør blødt smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen i en skål med en ske. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør forsigtigt dejen sammen uden at ælte for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med dejen, så den dækker formens bund og kanter. Skær overskydende dej væk. Stil tærtebunden i fryseren i 1 time.
Bring blåbær, brombær, sukker og citronsaft i kog i en gryde. Lad det småkoge i 8-10 minutter, til det er tyknet. Skum overfladen af. Hæld marmeladen i en skål, og lad den køle af.
Pisk smør, sukker, mandelmel og æg sammen til en ensartet creme i en skål.
Tænd ovnen på 180°. Tag den kolde tærtebund ud af fryseren, og smør marmeladen ud på bunden. Fordel mandelcremen oven på i et jævnt lag, og drys med mandelflager.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til mørdejen er sprød og gylden, og fyldet er fast. Afkøl tærten på en rist.
Sigt lidt flormelis over tærten, og pynt med blåbær, brombær og røde skovsyreblade. Servér evt. tærten med en skefuld cremefraiche.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk