Mandeltærte med friske figner og pistacienødder

27. november 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

De friske figner gør sig umanerligt godt i denne saftige tærte med mandelmel, pistacienødder og et strejf af appelsin.

Bemærk
Afkøling: Mindst 1 time

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Rør blødt smør, flormelis og salt sammen i en skål. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør forsigtigt dejen sammen uden at ælte for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med dejen, så den dækker formens bund og kanter, og skær overskydende dej væk. Stil tærtebunden i fryseren, mens du laver fyldet klar.
Pisk smør, sukker, mandelmel og æg sammen med et piskeris i en skål til en ensartet creme, og smag den til med lidt Cointreau.
Tænd ovnen på 175°. Tag den kolde tærtebund ud af fryseren, og smør mandelcremen ud på bunden. Skyl og tør fignerne, og skær dem i kvarter. Fordel fignerne oven på mandelcremen, og drys med rørsukker og finthakkede pistacienødder. Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, til mørdejen er sprød, og fyldet er fast.
Tag tærten ud af ovnen, og sæt den på en rist. Smelt appelsinmarmeladen i en lille gryde, og pensl det på den lune tærte. Afkøl tærten helt, og servér den med cremefraiche.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar