Mandeltærte med friske figner og pistacienødder
27. november 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
De friske figner gør sig umanerligt godt i denne saftige tærte med mandelmel, pistacienødder og et strejf af appelsin.
Bemærk
Afkøling: Mindst 1 time
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Rør blødt smør, flormelis og salt sammen i en skål. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør forsigtigt dejen sammen uden at ælte for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med dejen, så den dækker formens bund og kanter, og skær overskydende dej væk. Stil tærtebunden i fryseren, mens du laver fyldet klar.
Pisk smør, sukker, mandelmel og æg sammen med et piskeris i en skål til en ensartet creme, og smag den til med lidt Cointreau.
Tænd ovnen på 175°. Tag den kolde tærtebund ud af fryseren, og smør mandelcremen ud på bunden. Skyl og tør fignerne, og skær dem i kvarter. Fordel fignerne oven på mandelcremen, og drys med rørsukker og finthakkede pistacienødder. Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, til mørdejen er sprød, og fyldet er fast.
Tag tærten ud af ovnen, og sæt den på en rist. Smelt appelsinmarmeladen i en lille gryde, og pensl det på den lune tærte. Afkøl tærten helt, og servér den med cremefraiche.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk