Mandelsmør med ahornsirup

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Mandelsmør er nemt at lave selv, hvis bare du har en foodprocessor. Brug smørret som topping på grød, pandekager og vafler, smør det på brød, brug det i kager og desserter og som dip til udskåret frugt.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 150°. Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og let ristede. Tag dem ud af ovnen, lad dem køle af i 5 minutter, og hæld dem så direkte over i en kraftig foodprocessor eller blender.
Blend først mandlerne til fint mel, og lad så blenderen køre, til olien trækker ud af mandlerne. Det kan tage op til 15 minutter, så vær tålmodig!
Skrab mandlerne ned fra indersiden af glasset et par gange undervejs, og giv evt. maskinen et par pauser, så den ikke overbelastes.
Tilsæt mandel- eller solsikkeolie samt ahornsirup, når de blendede mandler er blevet flydende, og blend det hurtigt sammen til en lækker cremet konsistens.
Skrab mandelsmørret over i et glas, sæt låg på, og opbevar det på køl eller i køkkenskabet.

Tip!

Hvis du smutter mandlerne, inden du rister dem let, bliver mandelsmørret helt lyst og får en mildere smag. Smag gerne det lyse mandelsmør til med vaniljekorn fra en fed vaniljestang.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar