Mandelsmåkager med citronglasur

Uhm, de her småkager smelter bare på tungen. De har en fin smag af citron, som kan intensiveres med citronglasur på toppen. Nemme at bage, men meget sværere både at gemme og glemme.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk smør, sukker og sirup lyst og let. Hak mandlerne fint. Riv skallen af citronen.
Sigt mel og natron sammen, og vend det i æggemassen sammen med mandler og citronskal.
Saml hurtigt dejen med hænderne, og tril den i 5-6 cm tykke pølser. Læg dejpølserne på køl i mindst 1 time, gerne længere.
Skær dem i skiver, og læg dem på plader med bagepapir (de flyder ikke ud).
Bag kagerne øverst i en 200° varm ovn i 7-8 minutter, til de er lysebrune. Køl dem helt af på en rist.
Lav en fast glasur rørt af flormelis og citronsaft, og smør et tykt lag på hver småkage, men ikke helt ud til kanten.
Lad det stivne helt. Opbevar dem i en kagedåse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
7. december 2017 af .

Foto: Aller Media

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar