Mandelsmåkager med citronglasur
7. december 2017
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Aller Media
Uhm, de her småkager smelter bare på tungen. De har en fin smag af citron, som kan intensiveres med citronglasur på toppen. Nemme at bage, men meget sværere både at gemme og glemme.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk smør, sukker og sirup lyst og let. Hak mandlerne fint. Riv skallen af citronen.
Sigt mel og natron sammen, og vend det i sammen med mandler og citronskal.
Saml hurtigt dejen med hænderne, og tril den i 5-6 cm tykke pølser. Læg dejpølserne på køl i mindst 1 time, gerne længere.
Skær dem i skiver, og læg dem på plader med bagepapir (de flyder ikke ud).
Bag kagerne øverst i en 200° varm ovn i 7-8 minutter, til de er lysebrune. Køl dem helt af på en rist.
Lav en fast glasur rørt af flormelis og citronsaft, og smør et tykt lag på hver småkage, men ikke helt ud til kanten.
Lad det stivne helt. Opbevar dem i en kagedåse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk