Mandelpanerede kyllingelår med kompot

Blendede mandler giver en ekstra lækker panering, der gør kyllingen sprød udenpå og saftig indeni.

Mandelpanerede kyllingelår med kompot
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
kyllingelår
16
usprøjtet citroner
1
æg
1
mælk
½ dl
mandler
100 g
salt
peber

Fennikel-selleri-kompot

fennikler
1
bladselleri
200 g
løg
1
hvidløg
2 fed
friske røde chilier
½
olivenolie til stegning
3 spsk.
blandet grøn salat eller blandede salatskud
125 g

Rugbrødskiks

daggammelt rugbrød
100 g
olivenolie
2 spsk.
salt

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°.
Riv citronskallen fint. Pisk æg og mælk sammen i en dyb tallerken. Blend mandlerne til mandelmel i en minihakker, og bland det med fintrevet citronskal i en anden dyb tallerken.
Vend kyllingelårene først i æggeblandingen og derefter i mandelmelet. Læg dem på en bagepapir med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter.

Fennikel-selleri-kompot

Rens fenniklen, og skær lidt af den i papirtynde skiver, evt. på et mandolinjern. Skær resten af fenniklen i grove stykker. Rens og snit bladselleri i stykker på 3 cm. Pil og skær løg og hvidløg i tern. Rens og snit chilien i små tern. Vend grøntsagerne sammen.
Varm olien op på en stor pande; vend alle grøntsager sammen på panden, og læg låg på. Lad dem simre ved svag varme i 15 minutter. Skyl salaten, og vend den sammen med de stegte grøntsager i en skål.

Rugbrødskiks

Skær rugbrødet i papirtynde skiver, og vend dem med olie og salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 180° sammen med kyllingelårene i ca. 7 minutter, til brødet er sprødt.
Servér kyllingelårene med fennikel-selleri-kompot og rugbrødskiks.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'