Mandelpanerede kyllingelår med kompot
Blendede mandler giver en ekstra lækker panering, der gør kyllingen sprød udenpå og saftig indeni.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- kyllingelår
- 16
- usprøjtet citroner
- 1
- æg
- 1
- mælk
- ½ dl
- mandler
- 100 g
- salt
- peber
Fennikel-selleri-kompot
- fennikler
- 1
- bladselleri
- 200 g
- løg
- 1
- hvidløg
- 2 fed
- friske røde chilier
- ½
- olivenolie til stegning
- 3 spsk.
- blandet grøn salat eller blandede salatskud
- 125 g
Rugbrødskiks
- daggammelt rugbrød
- 100 g
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°.
Riv citronskallen fint. Pisk æg og mælk sammen i en dyb tallerken. Blend mandlerne til mandelmel i en minihakker, og bland det med fintrevet citronskal i en anden dyb tallerken.
Vend kyllingelårene først i æggeblandingen og derefter i mandelmelet. Læg dem på en bagepapir med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter.
Fennikel-selleri-kompot
Rens fenniklen, og skær lidt af den i papirtynde skiver, evt. på et mandolinjern. Skær resten af fenniklen i grove stykker. Rens og snit bladselleri i stykker på 3 cm. Pil og skær løg og hvidløg i tern. Rens og snit chilien i små tern. Vend grøntsagerne sammen.
Varm olien op på en stor pande; vend alle grøntsager sammen på panden, og læg låg på. Lad dem simre ved svag varme i 15 minutter. Skyl salaten, og vend den sammen med de stegte grøntsager i en skål.
Rugbrødskiks
Skær rugbrødet i papirtynde skiver, og vend dem med olie og salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 180° sammen med kyllingelårene i ca. 7 minutter, til brødet er sprødt.
Servér kyllingelårene med fennikel-selleri-kompot og rugbrødskiks.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner