Mandelpandekager med brombærkompot og vaniljeis
10. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek Christensen
Uhm, lune pandekager kan de fleste lide! Brombærkompotten er hurtig at lave og har en fin, pikant smag af rom og lakrids. Den kan også spises til en god kage eller et stykke ost.
Bemærk
Trækkeetid: Evt. ½-1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland bær og syltesukker i en gryde. Lad det gerne stå i ½-1 time.
Kog det langsomt op, og lad det småkoge i 4-5 minutter. Fjern det skum, der dannes. Rør rom og lakrids i, og smag til. Vær opmærksom på, at smagen forstærkes lidt, når kompotten bliver kold.
Hæld den på små rene og skoldede glas. Luk dem med det samme. Opbevar på køl.
Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver, og pisk mælken i.
Pisk æggene i. Smelt smørret, og rør det i, når det er kølet let af.
Pisk fløden til blødt skum, og vend det i dejen.
Kom lidt smør på en pande, og steg små pandekager af dejen. Hold dem lune under alufolie.
Servér pandekagerne med brombærkompot og vaniljeis.
Tip!
Bag pandekagerne i god tid, og lun dem i ovnen lige inden servering. Brombærkompotten kan laves flere dage i forvejen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk