Mandelpandekager med brombærkompot og vaniljeis

10. august 2018 af .

Foto: Henrik Freek Christensen

Uhm, lune pandekager kan de fleste lide! Brombærkompotten er hurtig at lave og har en fin, pikant smag af rom og lakrids. Den kan også spises til en god kage eller et stykke ost.

Bemærk
Trækkeetid: Evt. ½-1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland bær og syltesukker i en gryde. Lad det gerne stå i ½-1 time.
Kog det langsomt op, og lad det småkoge i 4-5 minutter. Fjern det skum, der dannes. Rør rom og lakrids i, og smag til. Vær opmærksom på, at smagen forstærkes lidt, når kompotten bliver kold.
Hæld den på små rene og skoldede glas. Luk dem med det samme. Opbevar på køl.
Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver, og pisk mælken i.
Pisk æggene i. Smelt smørret, og rør det i, når det er kølet let af.
Pisk fløden til blødt skum, og vend det i dejen.
Kom lidt smør på en pande, og steg små pandekager af dejen. Hold dem lune under alufolie.
Servér pandekagerne med brombærkompot og vaniljeis.

Tip!

Bag pandekagerne i god tid, og lun dem i ovnen lige inden servering. Brombærkompotten kan laves flere dage i forvejen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar