Mandelmuffins med jordbær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En skøn lille sommerkage med jordbær og mandler, der gør sig godt både på picnicturen og på terrassen.
Ingredienser
Udstyr
muffinform med 12 huller af metal eller silikone
Sådan gør du
Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt.
Smelt smør i en gryde, og tag gryden af varmen, så snart smørret er helt smeltet.
Tænd ovnen på 180°. Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver i en skål. Vend forsigtigt melblandingen i æggemassen. Tilsæt det smeltede smør og mælk. Rør forsigtigt dejen sammen.
Skyl og halvér jordbærrene. Lad halvdelen beholde den grønne top.
Smør hullerne i muffinformen med smør. Fyld dem halvt op med dej, og læg et halvt jordbær (uden top) oven i dejen.
Dæk bærrene med den resterende dej. Læg et halvt jordbær (med top) øverst, og tryk det let ned i dejen. Drys med rørsukker.
Bag kagerne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne. Afkøl kagerne på en bagerist, før de tages ud af formen.
Tip!
Er der muffins tilovers, kan du gemme dem i en lufttæt beholder, så de holder på saftigheden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk