Mandellagkage med rabarberkompot og vaniljeskum

Kagebund, rabarberkompot og råsyltede rabarber kan laves klar dagen i forvejen. Så skal lagkagen blot samles og serveres på dagen.

Bemærk
Afkøling, råsyltede rabarber: Natten over.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Rens rabarberne, skær dem i tynde skiver, og læg dem i et glas eller en beholder. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bring sukker, vand, vaniljekorn og den tomme vaniljebælg i kog i en gryde, og tag gryden af varmen, når sukkeret er helt opløst. Kassér vaniljestangen.
Hæld den varme sukkerlage over rabarberne, og sæt låg på glasset. Sæt dem på køl til næste dag.
Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Flæk den halve vaniljestang, og skrab kornene ud. Kog rabarber, sukker, vaniljekorn, den tomme vaniljebælg og citronsaft i en gryde ved svag varme i 7-8 minutter. Fjern vaniljestangen, og afkøl kompotten helt.
Skold og smut mandlerne, og afkøl dem.
Tænd ovnen på 180°. Beklæd bunden af formen med bagepapir, og smør kanterne med lidt smør. Pisk æg, sukker og salt lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Blend de smuttede mandler til groft mel i en blender eller foodprocessor, og vend dem i æggemassen.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 35 minutter. Afkøl på en rist.
Skrab forsigtigt kornene ud af vaniljestangen, og mas dem sammen med flormelis. Hæld piskefløde, cremefraiche og vaniljeflormelis i en skål, og pisk det til blødt skum med en elpisker.
Tag den afkølede lagkagebund ud af formen, og flæk den i 2.
Anret den ene bund på et serveringsfad, og fordel rabarberkompot og halvdelen af vaniljeskummet på bunden. Læg den øverste bund på, og top kagen med vaniljeskum og råsyltede rabarber. Pynt kagen med citronmelisse og rød skovsyre.

Tip!

Den lyserøde sirup, som er tilbage i glasset med de råsyltede rabarber, kan anvendes som topping på is, yoghurt, havregrød eller koldskål.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juli 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar