Mandelkager med kanel og appelsin
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Disse små muffins har en dejlig smag af jul, fordi der er mandler, kanel og revet appelsinskal i dejen – og så er de supernemme at lave!
Ingredienser
Udstyr
16 muffinforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180º.
Pisk smør og sukker hvidt og cremet med en elpisker. Tilsæt mælk og æg, og pisk videre, til dejen er jævn.
Sigt mel, bagepulver og kanel i dejen, og vend dejen sammen med en ske.
Riv appelsinskallen fint, og vend den i dejen sammen med hakkede mandler.
Fordel dejen i små muffinforme, og bag kagerne i ovnen i 15-20 minutter. Lad dem blive helt kolde.
Klip et eller flere julemotiver ud af papir eller stift plastik.
Læg et motiv oven på en kage, drys kakao på hele kagens overflade gennem en sigte, og fjern forsigtigt julemotivet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk