Mandelkager med honningis og blåbær
27. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Lækre mandelkager med marcipan og blåbær, der serveres med den blødeste hjemmelavede honningis til. Brug en god dansk lynghonning til at søde isen med. Det giver en helt særlig smag.
Bemærk
Frysetid, is: Mindst 5 timer.
Ingredienser
Udstyr
muffinforme af papir
en muffinform af metal eller silikone med flere huller i
Sådan gør du
Lun honningen i en lille gryde. Pisk fløden til let skum. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Hæld æggeblommerne i en skål. Tilsæt vaniljekorn, og pisk det godt igennem. Hæld den lune honning i skålen i en tynd stråle under piskning. Pisk det lyst og luftigt.
Vend flødeskum og til sidst cognac i. Hæld massen i en beholder med låg, og frys den i mindst 5 timer.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Læg det bløde smør i en skål med sukker og vaniljekorn, og pisk det helt lyst. Pisk 1 æg i ad gangen.
Riv marcipanen groft. Smut mandlerne, og hak dem fint. Vend marcipan og mandler i dejen.
Bland mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen.
Placér papirformene i den faste muffinform, og fordel dejen i papirformene. Læg en skefuld bær ned i hver.
Bag kagerne på næstnederste rille i ovnen ved 190° i ca. 35 minutter. Afkøl dem i formene ½ time og derefter på en rist.
Servér mandelkagerne med honningis, syltetøj og blåbær.
Tip!
Alkoholen giver isen en blødere konsistens, og derfor kan den spises direkte fra fryseren.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk