Mandelkage med TUC-kiks, kaffeskum og sommerbær
19. juni 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En skøn og saftig kage med kaffeskum og søde bær. Brug gerne forskellige friske danske bær til at toppe kagen med.
Ingredienser
Udstyr
1 rund springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i bunden af formen. Rør sukker og æggehvider sammen med en ske i en skål – de skal ikke piskes luftige.
Blend TUC-kiks og 120 g mandler til fint mel i en minihakker eller foodprocessor. Hak resten af mandlerne groft med en kniv.
Rør mandel- og kiksemel, grofthakkede mandler og bagepulver i æggehvidemassen. Hak den mørke chokolade groft, og vend den i dejen.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 30 minutter. Afkøl den på en bagerist.
Pisk mascarpone, kaffe og flormelis sammen i en skål med en elpisker. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskummet sammen med mascarponecremen til en luftig creme.
Anret kagen på et fad, og fordel kaffeskummet oven på. Skyl jordbær, hindbær og blåbær, og hak chokoladen groft. Pynt kagen med de friske bær, hakket chokolade og evt. rød skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk