Mandelkage med stikkelsbær og chokolade
1. oktober 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Mandelkage med bagte stikkelsbær og karamelliseret hvid chokolade er en skøn og nem kage, der smager af sommer. De friske syrlige stikkelsbær komplimenterer sødmen i kagen perfekt.
Bemærk
Bagetid: I alt 1 time og 45 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Beklæd bunden af formen med bagepapir, og smør kanterne med smør. Pisk æg, sukker og salt luftigt med en elpisker. Hak mandler fint, og vend dem i æggemassen. Hak mørk chokolade groft, og vend den i dejen.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 35 minutter. Lad den køle helt af i formen sat på en rist.
Skru ovnen ned på 160°. Skyl og nip stikkelsbær, og læg dem i et ovnfad. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen fint, og pres citronen. Vend vaniljekorn og den tomme vaniljebælg sammen med sukker, citronsaft og citronskal. Hæld det over stikkelsbærrene, og bag dem i ovnen i 25 minutter. Vend rundt i dem undervejs. Afkøl helt.
Skru ovnen ned på 120°. Hak hvid chokolade groft, og fordel det i et lille ovnfast fad. Bag chokoladen i ovnen i ca. 45 minutter, og rør rundt i den hvert 10. minut. Chokoladen vil smelte, klumpe og blive grynet undervejs, men bliver til sidst flot gyldenbrun og flydende.
Hæld den karamelliserede chokolade ud på en stor tallerken beklædt med bagepapir, og sæt den på køl, til den igen er helt fast. Bræk den stivnede chokolade i grove stykker.
Pisk fløde og cremefraiche til luftigt skum med en elpisker.
Anret mandelkagen på et fad, og top med ⅔ af de bagte stikkelsbær. Læg flødecreme hen over kagen, og fordel resten af stikkelsbærrene på. Pynt med karamelliseret chokolade og evt. skovsyre.
Tip!
Både kagebunden, stikkelsbærrene og den karamelliserede chokolade kan laves klar dagen før, så kagen blot skal samles og anrettes, lige før den skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk