Mandelkage med ricotta og citronskum

Sæt en saftig og silkeblød kage med mandelmel og italiensk friskost på bordet, og nyd den til kaffen eller et glas bobler.

Mandelkage med ricotta og citronskum
0-30 min.

(1)

4. maj 2022 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Mandelkage med ricotta

smør til formen
1 spsk.
vaniljestænger
½
blødt smør
125 g
sukker
250 g
usprøjtet citronskal
1 spsk.
æg
4
mandelmel
250 g
ricotta
250 g
sukker
1 spsk.
mandelflager
75 g

Citronskum

piskefløde
4 dl
lemoncurd
150 g
citronsaft
2 spsk.

Til servering

flormelis
2 spsk.

Udstyr

  • 1 springform, 22 cm i diameter

Sådan gør du

Mandelkage med ricotta

Tænd ovnen på 160° varmluft. Læg bagepapir i springformen, og smør den med smør.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, smør og sukker luftigt med en elpisker i en skål. Riv citronskallen fint, og pisk den i smørblandingen.
Del æggene i blommer og hvider, og pisk blommerne i dejen. Sigt mandelmel i, og vend dejen sammen. Vend ricotta i dejen.
Pisk hviderne stive med 1 spsk. sukker med en elpisker i en skål. Vend æggehviderne i dejen, og hæld den i springformen. Drys med mandelflager.
Bag kagen i ovnen i 50-60 minutter, til den er gennembagt. Afkøl på en bagerist, og tag den derefter ud af formen.

Citronskum

Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål. Vend lemoncurd i, og smag til med citronsaft. Drys kagen med lidt flormelis. Servér straks med citronskum.

Tip!

Kan du ikke få citron nok, kan du servere kagen med citronbåde til at dryppe over.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'