Mandelkage med ricotta og citronskum
Sæt en saftig og silkeblød kage med mandelmel og italiensk friskost på bordet, og nyd den til kaffen eller et glas bobler.

0-30 min.
(1)
4. maj 2022 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Mandelkage med ricotta
- smør til formen
- 1 spsk.
- vaniljestænger
- ½
- blødt smør
- 125 g
- sukker
- 250 g
- usprøjtet citronskal
- 1 spsk.
- æg
- 4
- mandelmel
- 250 g
- ricotta
- 250 g
- sukker
- 1 spsk.
- mandelflager
- 75 g
Citronskum
- piskefløde
- 4 dl
- lemoncurd
- 150 g
- citronsaft
- 2 spsk.
Til servering
- flormelis
- 2 spsk.
Udstyr
- 1 springform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Mandelkage med ricotta
Tænd ovnen på 160° varmluft. Læg bagepapir i springformen, og smør den med smør.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, smør og sukker luftigt med en elpisker i en skål. Riv citronskallen fint, og pisk den i smørblandingen.
Del æggene i blommer og hvider, og pisk blommerne i dejen. Sigt mandelmel i, og vend dejen sammen. Vend ricotta i dejen.
Pisk hviderne stive med 1 spsk. sukker med en elpisker i en skål. Vend æggehviderne i dejen, og hæld den i springformen. Drys med mandelflager.
Bag kagen i ovnen i 50-60 minutter, til den er gennembagt. Afkøl på en bagerist, og tag den derefter ud af formen.
Citronskum
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål. Vend lemoncurd i, og smag til med citronsaft. Drys kagen med lidt flormelis. Servér straks med citronskum.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner