Mandelkage med rabarber
28. juli 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Stine Christiansen
Når man endelig kan finde friske rabarber, skal de da bruges i det søde køkken. Denne lækre kage med honning, mandler og rabarber passer perfekt, når det er din tur til at tage kage med på arbejde. Bag den en dag eller to før, eller tø den op fra fryseren.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Rens rabarberne, og skær dem i 1-2 cm store stykker. Bland rabarber og 2 spsk. honning i en skål, og sæt skålen til side.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål med en elpisker, til det er luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk imellem hvert æg. Tilsæt 2 spsk. honning i kagen.
Vend hvedemel, mandelmel, bagepulver, mandelflager og kardemomme i kagen. Vend halvdelen af rabarberne i kagen.
Hæld kagen i en springform beklædt med bagepapir. Fordel resten af rabarberne på toppen af kagen.
Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter. Lad kagen køle helt af på en bagerist. Drys flormelis over kagen, og servér den straks.
Tip!
Kan du ikke finde friske rabarber, kan du sagtens bruge frosne rabarber i kagen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk