Mandelkage med mojitocreme
3. maj 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
En skøn, saftig mandelkage med luftig mascarponecreme smagt til med lime og mynte.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Riv skallen fint, og pres saften af limefrugter. Rør smør, sukker, limeskal og limesaft sammen i en skål, til det er blødt og cremet.
Pisk æg i 1 ad gangen. Pisk minimum 2 minutter ved hvert æg.
Rør mandelmel i massen, og sigt hvedemel og bagepulver i. Rør dejen hurtigt sammen, og hæld den i en smurt springform. Sæt formen i ovnen, og bag kagen i ca. 1 time. Afkøl kagen på en bagerist.
Riv skallen, og pres saften af limefrugten. Blend limesaft, -skal og mynteblade med en stavblender.
Pisk mascarpone, mynteblanding og flormelis let og luftigt.
Vend yoghurten i, og smag cremen til med flormelis.
Hak pistacienødderne. Smør cremen på toppen af kagen, og drys med pistacienødder.
Tip!
Lav dit eget mandelmel ved at blende 200 g mandler fint i en minihakker. Det er ikke nødvendigt at smutte dem først.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk