Mandelkage med hvid chokolade og flødeostecreme
28. august 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Afslut festen med en smuk og saftig mandelkage, der vækker begejstring omkring middagsbordet.
Bemærk
Afkøling: Mindst 6 timer
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20-22 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Blend mandlerne til groft mel i en minihakker. Sæt det til side.
Smelt smørret i en gryde. Hak chokoladen fint. Tag gryden af varmen, og hæld den hvide chokolade ned i smørret. Rør godt rundt, så chokoladen smelter sammen med smørret. Afkøl chokoladeblandingen i 5 minutter.
Pisk æg, sukker og brun farin luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt chokoladeblandingen, og rør det sammen. Vend mandelmel, hvedemel og salt i dejen, til den er ensartet.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 30 minutter. Den må gerne virke en smule ubagt, når du tager den ud. Afkøl på en bagerist, og sæt den herefter på køl i mindst 6 timer, gerne til næste dag.
Hak chokoladen fint, og smelt den ved lav varme i en skål over vandbad.
Pisk flødeost, blødt smør, flormelis, vaniljepulver og fintrevet citronskal sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt den smeltede chokolade, og vend rundt i cremen, til den er ensartet.
Anret kagen på et fad. Hæld flødeostecremen i en sprøjtepose med tylle, og dekorér kagen med cremen i et cirkelmønster. Skyl og tør hindbær, brombær og blåbær. Læg bærrene på kagen, og pynt med rød skovsyre, spiseligt guldstøv og frysetørrede hindbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk