Mandelkage med citron og hindbærcreme

21. august 2023 af .

Foto: Peter Kam

Frysetørret hindbær giver smørcreme en sart lyserød farve og en dejlig frisk smag.

Bemærk
Har du ikke frysetørret hindbær i pulverform (støv),skal du blende de frysetørrede hindbærstykker til pulver i en blender eller minihakker, før du går i gang med hindbærsmørcremen.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
En springform, 18 cm i diameter
Evt. en sprøjtepose med kruset tylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i springformen, og smør kanterne.
Riv citronskallen fint, og pres citronsaften. Pisk smør, sukker og citronskal luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Vend citronsaft, mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt i dejen, til den er ensartet.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er let gylden og gennembagt. Afkøl kagen i springformen på en rist.
Blend frysetørret hindbær til pulver i en blender eller minihakker, og bland det med flormelissen i en skål. Pisk smørret lyst i en anden skål med en elpisker i 2-3 minutter. Tilsæt flormelisblandingen og sødmælk, og pisk videre, til smørcremen er luftig og lyserød.
Fordel hindbærsmørcremen rustikt oven på mandelkagen, eller sprøjt den ud i små fine toppe med en kruset tylle. Servér kagen med friske hindbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar