Mandelkage med citron

15. juli 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Pynt den gode og velkendte mandelkage med frisk mynte og aromatisk lavendel. De to nye smage tilføjer en god dybde til den ellers søde kage.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 22 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 150°. Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel i en foodprocessor.
Pisk æg, sukker og salt til en luftig æggesnaps. Riv skallen af citronen fint.
Rør citronskal, mandelmel og vaniljesukker i dejen lidt efter lidt, og vend dejen godt sammen.
Beklæd en springform med aftagelig bund med bagepapir, og hæld dejen i.
Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennembagt. Lad den afkøle helt i formen.
Pil myntebladene af stilkene, og fordel nogle af dem på kagen. Sigt flormelis over.
Fjern bladene, og pynt nu med friske mynteblade og lavendelkviste.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar