Mandelkage med citron
15. juli 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Pynt den gode og velkendte mandelkage med frisk mynte og aromatisk lavendel. De to nye smage tilføjer en god dybde til den ellers søde kage.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel i en foodprocessor.
Pisk æg, sukker og salt til en luftig æggesnaps. Riv skallen af citronen fint.
Rør citronskal, mandelmel og vaniljesukker i dejen lidt efter lidt, og vend dejen godt sammen.
Beklæd en springform med aftagelig bund med bagepapir, og hæld dejen i.
Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennembagt. Lad den afkøle helt i formen.
Pil myntebladene af stilkene, og fordel nogle af dem på kagen. Sigt flormelis over.
Fjern bladene, og pynt nu med friske mynteblade og lavendelkviste.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk