Mandelkage med blommer
5. september 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
Mangler du en kage til eftermiddagskaffen eller måske en dessert til dine middagsgæster, får du her en nem, svampet mandelkage med blommer. Servér den gerne lun med flødeskum eller cremefraiche.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
1 springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160°. Smelt smørret i en gryde. Pisk sukker og æg til en luftig æggemasse med en elpisker.
Rør mandelmel i, og sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og rør det sammen. Vend det smeltede smør i dejen, og hæld dejen i en smurt springform.
Halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i grove både. Hak mandlerne groft, og vend dem og blommer i rørsukker. Hæld det hele over kagen.
Sæt kagen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter ved 160°. Tjek, om kagen er færdigbagt ved at stikke en strikkepind eller en gaffel ned i den. Der må ikke sidde dej tilbage på redskabet. Afkøl kagen på en rist.
Drys med flormelis, og servér evt. med flødeskum eller cremefraiche.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk