Mandelkage med appelsin og chokoladeganache

6. december 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Den saftige skærekage er i julehumør med sin kombination af appelsin, chokolade og mandler.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bageform, 33 x 23 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Hak mandlerne i en minihakker eller foodprocessor, til det har konsistens som groft mel. Riv appelsinskallen fint.
Pisk æg, sukker, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Vend groft mandelmel, hvedemel, salt og appelsinskal i dejen sammen med det smeltede smør, til den er jævn og ensartet.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Afkøl på en bagerist, og sæt derefter kagen på køl, til den er helt kold.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål sammen med smørret. Varm fløden op til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen i skålen.
Lad den stå i 2 minutter, og rør det herefter sammen med en dejskraber, til chokoladen smelter, og glasuren samler sig og bliver blank og ensartet.
Smør ganachen ud over kagen i et jævnt lag. Hak mandlerne fint, og drys dem over. Sæt kagen på køl, til ganachen har sat sig og er skærefast.
Pynt med lidt revet appelsinskal og evt. spiseligt guldstøv, inden kagen skæres i ca. 20 firkantede stykker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar