Mandelkage med appelsin, chokoladeglasur og påskeæg
25. juni 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En nem og lækker kage til påskefrokosten eller påskens hyggelige sammenkomster. Pynt kagen med dine favorit-påskeæg.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bunden af formen, og smør kanten.
Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker i en skål. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Skyl appelsinen, riv skallen fint, og pres saften.
Vend appelsinskal, 3 spsk. appelsinsaft, mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt i dejen, og rør den forsigtigt sammen, til den er jævn og ensartet.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er let gylden, og der ikke hænger dej ved, når du stikker i den med en tandstikker.
Tag kagen ud af ovnen, og afkøl den på en bagerist.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Hæld fløde og sirup i en gryde, og bring det til kogepunktet. Tag gryden af varmen, og hæld den varme fløde over chokoladen i skålen.
Lad det stå et øjeblik, og rør så i skålen, til chokoladen smelter, og glasuren er blank og ensartet. Hæld glasuren over kagen (den må gerne løbe ned ad siderne),og pynt med påskeæg.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på påskeæg