Mandelkage med appelsin
16. marts 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Hvad sker der, når du smagsætter en klassisk citronmåne med appelsin? Det finder du ud af, når du bager den her lækre kage med marcipan og appelsin. Husk et tykt lag glasur på toppen!
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Springform, Ø ca. 25 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Pisk smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk indholdet sammen.
Riv marcipanen groft i dejen, og pisk den sammen.
Tilsæt mandelmel, mel og bagepulver i dejen, og vend indholdet sammen.
Hak mandlerne groft, og vend dem i dejen.
Vend friskrevet appelsinskal fra 2 appelsiner og saften fra 1 appelsin i dejen.
Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 50 minutter. Brug en tandstik til at mærke, om kagen er færdig. Er der dej på tandstikken, skal kagen bage lidt mere.
Lad kagen køle af i formen på en rist.
Pisk flormelis og friskpresset appelsinsaft sammen til en tyk glasur. Er glasuren for tyk, kan du tilsætte en smule vand. Pynt kagen med glasuren.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk