Mandelcroissanter

25. maj 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Du behøver ikke tage til Frankrig for at spise lækre, smørbagte croissanter. Med lidt tålmodighed i køkkenet kan du selv trylle sprøde croissanter frem, der smager mindst lige så godt som dem på en fortovscafé i Paris.

Bemærk
Hævetid: I alt 2½ time

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i den kolde mælk i en skål, og tilsæt æg, sukker og salt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen. Dejen kan evt. røres sammen på en røremaskine. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en aflang firkant på 20 x 45 cm. Høvl skiver af det helt kolde smør med en ostehøvl, og fordel dem på ⅔ af dejen.
Fold dejstykket uden smør ⅓ ind over midten, og fold herefter den sidste ⅓ ind over dejen, så der er 3 lag dej oven på hinanden. Læg dejen i køleskabet i 20 minutter, til den er kold.
Tag dejen ud fra køl, og rul den ud til et rektangel på 20 x 45 cm. Fold dejen sammen på præcis samme måde som før, og læg den på køl i 20 minutter. Gentag herefter udrulning og foldning endnu en gang, så du har gjort det i alt 3 gange, og dejen har 27 lag (3 x 3 x 3). Slut af med at lægge dejen på køl i 20 minutter.
Rul den kolde dej ud på et meldrysset bord til en stor firkant, der måler 50 x 25 cm. Skær firkanten igennem på langs, og del den i 8 mindre firkanter. Skær firkanterne igennem på tværs, så der bliver 16 trekantede stykker i alt.
Rør smør, sukker og groftrevet marcipan sammen til en ensartet remonce i en skål, og læg en skefuld på hvert stykke dej i den brede ende. Rul dem forsigtigt sammen til croissanter.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket på bagepladen i 1 time. Tænd ovnen på 210°.
Pensl croissanterne med sammenpisket æg, og drys med mandelflager. Bag croissanterne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er flot gyldne. Afkøl dem på bagepladen, og sigt lidt flormelis over croissanterne inden servering.

Tip!

Du kan fryse de rå croissanter og tage dem op enkeltvis, efterhånden som du ønsker at bage dem. Ubagte croissanter (og andet wienerbrød) kan holde sig i fryseren i 1 måned.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar