Mandel-pandekager med rabarberkompot og vaniljeis
12. april 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Mandelmelet giver de små pandekager en delikat smag og et godt bid. Servér dem nybagte med hjemmelavet kompot og en kugle vaniljeis.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl rabarberne, og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld rabarber, vaniljekorn, den tomme vaniljestang, sukker og vanilje i en gryde, og lad det koge i ca. 10 minutter. Smag evt. til med lidt ekstra sukker, og afkøl. Kassér vaniljestangen.
Smelt smørret i en kasserolle. Pisk mælk og æg sammen i en skål.
Bland de tørre ingredienser i en anden skål, og hæld dem i mælken lidt ad gangen under piskning, til dejen er jævn. Rør det smeltede smør i til sidst.
Lad evt. dejen hvile på køkkenbordet i 10 minutter, så den tykner lidt.
Steg små mandelpandekager i smør på en blinispande eller en almindelig pande i et par minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte.
Servér mandelpandekager med rabarberkompot og vaniljeis, og drys med hakkede pistacienødder..
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk