Mandel-citronkager med mascarponecreme
13. april 2021
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
Kagerne er glutenfri og har en skøn og svampet konsistens og smag fra mandelmel, majsmel og citronsirup.
Bemærk
Kagen kan sagtens laves som en stor én i stedet for flere små. Så bruges blot en springform på 24 cm i diameter.
Ingredienser
Udstyr
Små muffinforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smør muffinformene, og sæt dem til side.
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt i en skål. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Hvis massen begynder at skille, så tilsæt et par spsk. af mandelmelet, inden du pisker næste æg i.
Vend mandelmel, majsmel, kokosmel og bagepulver i dejen, og tilsæt citronskal. Fordel dejen i muffinformene,
Bag kagerne i ovnen i 18-20 minutter, til de er gennembagte.
Kog citronsaft og sukker op i en gryde, og lad det simre, til sukkeret er helt opløst.<br />
<br />
Prik huller i kagerne med en gaffel, og dryp siruppen over, mens kagerne stadig er varme.<br />
<br />
Tag kagerne ud af formene, når de er kølet af.
Pisk mascarpone, yoghurt, flormelis og vaniljepulver til en creme med en elpisker.
Fyld cremen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på de små kager.
Drys kagerne med grofthakkede pistacienødder og fintrevet citronskal, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk