Mandel-citronkager med mascarponecreme

13. april 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Kagerne er glutenfri og har en skøn og svampet konsistens og smag fra mandelmel, majsmel og citronsirup.

Bemærk
Kagen kan sagtens laves som en stor én i stedet for flere små. Så bruges blot en springform på 24 cm i diameter.

Ingredienser

Udstyr

Små muffinforme

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Smør muffinformene, og sæt dem til side.
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt i en skål. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Hvis massen begynder at skille, så tilsæt et par spsk. af mandelmelet, inden du pisker næste æg i.
Vend mandelmel, majsmel, kokosmel og bagepulver i dejen, og tilsæt citronskal. Fordel dejen i muffinformene,
Bag kagerne i ovnen i 18-20 minutter, til de er gennembagte.
Kog citronsaft og sukker op i en gryde, og lad det simre, til sukkeret er helt opløst.<br /> <br /> Prik huller i kagerne med en gaffel, og dryp siruppen over, mens kagerne stadig er varme.<br /> <br /> Tag kagerne ud af formene, når de er kølet af.
Pisk mascarpone, yoghurt, flormelis og vaniljepulver til en creme med en elpisker.
Fyld cremen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på de små kager.
Drys kagerne med grofthakkede pistacienødder og fintrevet citronskal, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar