Mandel-cheesecake med hyldeblomst
22. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Carina Kruger
Prøv en frisk cheesecake med hyldeblomst i både bund og fyld. I de bløde bunde er der malede og grofthakkede mandler, så bundene er svampede, men har et sprødt touch. For at afrunde smagen tilsætter vi også lidt syrlig limesaft.
Bemærk
Bemærk: Kagen skal stå køligt og samle sig i 3-4 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Smut mandlerne, og hak ⅔ af dem til fint mel, f.eks. i en foodprocessor. Hak den anden halvdel groft.
Bland det fine mandelmel, hvedemel, salt og bagepulver i en skål.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt flormelis, og pisk det helt stift. Rør æggeblommer med hyldeblomstsaft, og vend det forsigtigt i æggehvidemassen. Vend så melblandingen og grofthakkede mandler i.
Smør en firkantet bageform, ca. 20 x 25 cm, fordel dejen i formen, og bag den i ca. 20 minutter. Lad bunden køle helt af.
Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
Rør cremefraiche, flødeost, flormelis, hyldeblomstsaft og limesaft til en jævn creme.
Smelt husblas i mikroovnen eller over vandbad 1 ad gangen. Rør det med 1 tsk. creme, og tilsæt så ca. 1 dl creme i en tynd stråle, imens du rører. Vend blandingen tilbage i resten af cremen, og gentag med de næste blade husblas.
Dryp kagebunden med hyldeblomstsaft. Fordel ostecremen på bunden, tildæk kagen, og lad den stå køligt i 3-4 timer eller natten over, til cremen har sat sig. Servér med rød skovsyre og lidt revet limeskal.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk