Manakish – arabiske brød
9. august 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
De arabiske morgenbrød behøver ikke at blive spist til morgenmad. De fungerer fabelagtigt hele dagen, og du kan variere krydderblandingen i det uendelige.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gær og sukker ud i vandet. Tilsæt mel, salt og olie, og ælt dejen sammen, til den er ensartet. Lad den hæve lunt i 1 time. Tænd ovnen på 300°.
Rør timian, oregano, sumak, sesam og salt sammen.
Del dejen i i 4 lige store stykker. Rul dejstykkerne tyndt ud, pensl med olie, og drys zaatar over.
Bag brødene i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Gerne på en pizzabagesten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk